Bladmuziek


Je hebt een gitaar, je hebt een aantal akkoorden leren spelen. Misschien kun je ook al noten lezen en kun je melodietjes op je gitaar spelen. Je bent klaar voor het echte werk, je wil liedjes gaan spelen.

Gitaar bladmuziek

Je zult in de muziekhandel diverse boekjes kunnen vinden waar populaire liedjes in staan. Er is in deze boeken gezocht naar ofwel muziek die eenvoudig te spelen is, ofwel is de begeleiding hier en daar wat simpeler gemaakt om het speelbaar te houden voor de enthousiaste amateur. De boekjes bestaan in verschillende reeksen, en elk boekje biedt een breed scala aan gitaar bladmuziek. Voor elke stijl staat er wel wat in.

Bladmuziek gitaar gratis?

Artiesten maken muziek omdat ze daarmee hun brood verdienen. Verkoop van bladmuziek maakt deel uit van die inkomsten. Je zult daarom in muziekboekjes of muziekpartituren altijd zien staan dat kopiƫren niet is toegestaan. Doe je dat toch, dan maak je inbreuk op het auteursrecht. Speel je muziek met je band, dan moet je hier rekening houden. Trouwens, je moet er ook rekening mee houden dat uitvoeren van muziek ook alleen mag als je daarvoor betaalt.

Toch bladmuziek gitaar gratis?

Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om aan muziek te komen. Omdat je als gitaarspeler vaak met akkoorden werkt, heb je niet altijd een uitgewerkte muziekpartituur nodig. Je hebt voldoende aan de tekst met akkoorden. Ben je zo gelukkig een goed muzikaal gehoor en gevoel te hebben, dan kun je de juiste akkoorden ook zelf bij je muziek vinden. Heb je daar geen zin of aanleg voor, dan kun je op het internet vaak muziekteksten vinden waar de gitaarakkoorden al bij staan. Sommige muziekstukken zijn al ouder, en zijn de auteursrechten vervallen. Deze muziek is vaak compleet op het internet te vinden.

Comments are closed.